Ga naar de inhoud

Beweegvereniging voor mensen met een luchtwegaandoening

(óók voor andere chronische aandoeningen)

We mogen weer gewoon sporten met de beweeggroepen!

Beweeg mee !

Bewegen binnen uw eigen mogelijkheden

Regelmatig bewegen heeft voor iedereen een gunstige invloed op de gezondheid, maar zeker voor mensen met astma of COPD. Veel mensen met astma of COPD hebben namelijk de neiging om inspanning te vermijden, waardoor de algemene conditie nog verder achteruit gaat en problemen in het dagelijks functioneren kunnen ontstaan.  

Speciaal voor deze mensen bestaat er de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut of sportbegeleider deel te nemen aan beweeggroepen.

Vooraf wordt in overleg met onze medische adviseur bepaald wat voor u mogelijk is. Vervolgens bepaald u samen met onze fysiotherapeuten en sportbegeleiders wat voor u haalbaar is. Zij houden ook toezicht zodat u niet te zwaar en op een plezierige manier beweegt.

Hebt u interesse dan kunt u geheel vrijblijvend bij de groep van uw voorkeur langskomen voor twee gratis proeflessen. Op deze manier kunt u kennismaken met de groep en kijken of het u bevalt. Na de twee proeflessen kunt u zich vervolgens bij de fysiotherapeut of sportbegeleider van de groep aanmelden. Als u andere chronische ziektes heeft (bijv. diabetes of reuma) dan bent u ook welkom.

De contributie houden we laag. De bijdrage voor leden is slechts 10 euro per maand.

Voor meer informatie kunt u ook altijd contact opnemen met Huib Vrijhoeven;
e-mail: h.vrijhoeven@acbwb.nl of 06-16027313.

deskundige begeleiding

Bewegen met plezier !

lage lidmaatschapsbijdrage

Lidmaatschap

bijdrage

10/maand

WAT DOET ACBWB ?

Wij hebben als doel om iedereen met luchtwegaandoeningen te stimuleren om meer te bewegen en hierbij te begeleiden. Met iedereen bedoelen wij man of vrouw, oud of jong, dik of dun en met elk peil van de conditie. Daarnaast geeft de vereniging voorlichting over Astma & COPD. Onze vereniging staat ook open voor mensen met andere chronische ziektes (bijv. diabetes of reuma).

Beweeggroepen

Voor volwassenen organiseert onze vereniging badminton-, algemene ‘beweeg’, en zwemgroepen. Informatie: beweeggroepen@acbwb.nl

Informatieve Presentaties

Presentatie 04-04-2019, “Comorbiditeit, meerdere (chronische) aandoening tegelijkertijd hebben.”
door Renée Berting
Comorbiditeit


Presentatie 12-04-2018, “Een brede kijk op kortademigheid.”
door Renée Berting
Een brede kijk op kortademigheid(dyspneu

Verslagen Jaarvergaderingen

REGLEMENTEN & Beleid

Overige

De organisatie

Het bestuur wordt momenteel gevormd door vijf personen, te weten: de voorzitter, de secretaris, de penningmeester en twee bestuursleden. De algemeen bestuursleden hebben geen vaste portefeuilles. Alle bestuursleden ontvangen GEEN beloning. Vrijwilligers die voor het ACBWB activiteiten verrichten, ontvangen uitsluitend een onkostenvergoeding.

Huib Verhoeven

HUIB VRIJHOEVEN

Voorzitter

Mario Marijnissen

Secretaris

Berend-Jan Stasse

Penningmeester

Renée Berting

Bestuurslid

Bart van Malsen

BART VAN MALSEN

Bestuurslid

VacatureS

Vacatures: fysio/sportbegeleider, secretaris, penningmeester

Momenteel hebben wij de volgende openstaande vacatures:

    • Per direct zijn wij opzoek naar een fysiotherapeut/sportbegeleider. Het betreft de woensdagavond van 19.00 u. tot 20.00 u. locatie ziekenhuis Oosterhout. Klik op de bijlage om de profielbeschrijving te openen.
    • Verder zijn wij op zoek naar een enthousiaste secretaris die verantwoordelijk is voor correspondentie, ledenadministratie, en het notuleren van bestuurs- en algemene ledenvergaderingen. Ben jij georganiseerd, communicatief vaardig en bekwaam in het opstellen van heldere verslagen?
    • Ook zoeken wij een nauwkeurige en proactieve penningmeester voor onze vereniging. Verantwoordelijkheden omvatten financiële administratie, begroting, verlies- en winstrekening, en contact met de bank. Heb jij financiële ervaring en wil je onze vereniging helpen?


Informeer bij onze voorzitter, de heer H. Vrijhoeven, als jij een bijdrage in ons team wilt leveren!​

Onze leden aan het woord

In beweging blijven betekent voor mij sporten om mijn spierkracht en conditie op pijl te houden, en dat ik thuis meer dingen kan doen die ik anders niet zou kunnen. 

Als ik gesport heb, voel ik mij altijd beter dan als ik er naar toe ga. En veel fijner! Je zit beter in je vel.

Anneke Struis
Anneke Struis

Ik heb COPD en dan zeggen mensen wel eens tegen mij: “Heb jij COPD? Maar, ik zie niks aan jou.” Nee, je ziet het niet aan mij. Maandagavond doe ik aan volleybal en badminton. Je gebruikt dan toch andere spieren dan je op je werk gebruikt. 

Maar ook het sociale vind ik belangrijk. Het zijn lotgenoten. We hebben niet veel woorden nodig om elkaar te begrijpen. We zeggen wel eens: het is een lach en een traan. En dat is heel fijn, omdat dat ook te hebben.

Peter van der Veeken

Peter van der Veeken

Als voorzitter vind ik het belangrijk dat mensen met luchtweg- of longproblemen bewegen. Dit is een van de weinige dingen waarmee je het ziektebeeld een halt toe kunt roepen. Je spieren verbeteren, je conditie verbeteren, dat is gewoon heel belangrijk. Het kan diverse jaren van je leven schelen. 

Wij zorgen er voor dat de mensen gemotiveerd blijven om wekelijks te blijven komen door het onderlinge contact met elkaar. Dat dat contact met elkaar kunnen ze ook weer een beetje van de ziektelast met elkaar delen. Je staat er dan niet alleen in.

Huib Vrijhoeven

Doneer

De ACBWB kan haar werk uitsluitend doen dankzij giften en de hulp van vrijwilligers!

Vereniging Astma & COPD Beweegvereniging West-Brabant wil alles doen om ervoor te zorgen dat mensen met Astma & COPD een betere kwaliteit van leven krijgen. Door de bewegingslessen verbetert de lichamelijke conditie, waardoor men beter bestand is tegen de aandoening. Dankzij de financiële steun van heel veel mensen en bedrijven kunnen we onze beweeggroepen voort blijven zetten.

Met uw gift:

  • stimuleren we bewegen onder patienten met Astma & COPD
  • bevorderen we lotgenotencontact


Uw donatie maakt dit mogelijk!

U kunt uw donatie overmaken op rekeningnummer Rabobank NL42RABO017 89 80 013 t.n.v. Astma & COPD Beweegvereniging West-Brabant onder vermelding van ‘Donatie’.

Iedere bijdrage telt. Elke bijdrage, groot of klein, maakt het verschil. Wilt u maandelijks doneren (u kunt altijd eenvoudig opzeggen) of onze vereniging een bepaald geldbedrag nalaten? Neemt u dan s.v.p. contact op met onze penningmeester Berend-Jan Stasse (telefoon: 06-39396339; Email: stasse17@outlook.com ).

ACBWB verwerkt uw gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Contact

Voor vragen over onder andere: ACBWB; bewegen met astma of COPD; aanvragen van folders; aanmelden als lid/sympathisant of als vrijwilliger. Neemt u contact opnemen per email: mariomarijnissen@ziggo.nl of vul onderstaande formulier in.

    Secretariaat:
    Brouwerijstraat 1/H
    4845 CL Wagenberg
    Telefoon: 076 – 593 34 82
     mariomarijnissen@ziggo.nl

     

    © ACBWB
    Website onderhoud:
    Jan Stroeve